lunes, 25 de julio de 2011

Jornades de la Seu i Jaume II

Gràcies a gent com l'amo en Bernat i l'amo en Xisco, els que fan que funcioni l'arxiu capitular, la Seu tindrà aviat unes primeres jornades sobre la seva història i patrimoni, relacionades amb la figura de fons (molt al fons) de Jaume II. Si mal no record es duran a terme el 20 i 21 se setembre, i esper que estiguin plenes fins a dalt d'investigadors i friks de la història i l'art a la Seu.
Com que duraran tot el dia, serà necessari comentar les aportacions un parell de dies més tard, però asseguraré que la gent que segueixi el bloc de la Seu tindrà les meves anotacions i pensaments en un parell de dies. Aquesta vegada ho puc prometre!
Com ja ha estat acceptat, el tàndem Toni Pons i Xisco Molina presentarem una comunicació, que té com a títol les visuals de la Capella Reial a l'època medieval.
Sobre el comitè científic de les jornades, destaquen la catedràtica Maria Barceló, la doctora Mercè Gambús, en Pere Fullana (que no el conec personalment), el canonge arxiver (tampoc el conec) i un altra persona que prové del seminari. Per la meva part crec que enyoraré la figura del nostre estimat Jaume Sastre, que tant ha escrit sobre la Seu. El seu darrer llibre sobre l'època del bisbe LLuís de Prades és indispensable.
Apart de quatre conferències s'esperen unes deu o quinze comunicacions. Esper que entre elles es trobin aportacions d'Antoni Ortega, Gabriel Seguí, l'amo en Bernat i una altra comunicació de l'amo en Xisco.
Qui estigui per Mallorca no hi pot faltar, i qui estigui a terra ferma, ja tindrà noves meves.
Esper que es segueixin els comentaris i s'aportin opinions, ara que m'he decidit a donar a conèixer aquest bloc. Quina meravella el Facebook!

1 comentario:

  1. carai, quin honor, si ho fet tot bé, soc la teva primera seguidora. sóc una gran enamorada de la Seu, i a la vegada i malhauradament, una gran inculta, compto amb tu per posar remei a aquest problema!!

    una abraçada i fins aviat, mariateresa.

    ResponderEliminar