martes, 10 de abril de 2012

Reformas y pervivencias medievales en la Capilla Real de la Seu de Mallorca. El caso del retablo gótico del altar mayor (s.XV-XX)

A la fi ha sortit l'article que en Xisco Molina i que un servidor vàrem dur a terme sobre la història del retaule major de la Seu. La revista que l'ha publicat és de caràcter digital i es consultable en el seu tercer volum des de la seva direcció, www.porticvm.com.
A l'article proposam un canvi cronològic d'aquesta peça, amb la publicació de diversos documents que ens ubiquen el retaule als primers vint anys del segle XV. Es revisa també totes les reproduccions del retaule durant el segle XIX, els diversos llocs on es va ubicar i la relació amb el mobiliari litúrgic de la Capella Reial.
Publicam en el segon apartat històric tota la documentació de la reforma barroca de la Capella Reial, i a la darrera part de l'article es descobreix l'actuació de Ricardo Velázquez Bosco a la Seu de Mallorca, amb una reforma que intentava restaurar el retaule major al seu lloc original. No queda casi cap documentació del projecte, però  les Actes Capitulars del segle XIX tenen informació suficient per conèixer les seves intencions. El projecte es va cancel·lar just abans de la reforma de Gaudí a la Seu de 1904.
Esper que alguns de vosaltres s'interessi per la lectura proposada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario